...

NEVÜ Okçuluk Kulübü

Yozgat'ta Tarih İçin Ok Uçurduk
03/03/2024


NEVÜ Okçuluk Kulübü olarak Yozgat Bozok Üniversitesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Yozgat İl Temsilciliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Tarih İçin Bir Ok At" isimli Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasına katıldık.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 2 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yarışmaya Üniversitemizi temsilen NEVÜ Okçuluk Kulübü Akademik Danışmanımız Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan ve kulüp üyesi öğrencilerden oluşan 2 kız ve 1 erkek takımı olmak üzere 13 sporcu ile katıldık.

Yarışmada Türk Tarihi için önemli olan 1071 Malazgirt Zaferi, 1453 İstanbul’un Fethi ve 1923 Cumhuriyetin İlanı yıllarına ithafen 1071 cm, 1453 cm ve 1923 cm mesafelerden hedefe ok atışları yapıldı. Türkiye'nin farklı illerinden üniversite öğrenci kulüpleri, spor kulüpleri ve bireysel olmak üzere 320 geleneksel okçuluk sporcusu yarışmaya katılım sağladı. Farklı kategorilerde sıralama atışları ile başlayan yarışmada, bireysel sıralamalarda ilk 16'ya giren sporcular arasında yapılan eleme atışları sonrasında ilk 3'e giren sporcular ödüllendirildi.

Nevşehir Okçuları Yarışmadan Derece İle Döndü
Yozgat'ta yapılan yarışmaya Nevşehir ilimizden Üniversitemiz Okçuluk Kulübü, Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü ve Nevşehir Belediye Spor Kulübü sporcularından oluşan 35 geleneksel okçu katıldı. Üniversitemiz akademik ve idari personelinin de sporcu olarak faaliyet gösterdiği Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü sporcularından Aysun Akpınar büyük kadınlar kategorisinde birincilik, Serdar Genç büyük erkekler kategorisinde ikincilik, Gökbörü GSK Erkek Takımı da spor kulüpleri erkekler kategorisinde ikincilik ödülü ile yarışmadan döndü.

Hem Spor Hem Kültür Şöleni
Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları, yarışma boyunca Türk Tarihinin herhangi bir dönemini yansıtan geleneksel kıyafet giymek ve okçuluk malzemesi olarak doğal ve geleneksel malzeme kullanmak zorundadırlar. Bu özelliğinden dolayı geleneksel okçuluk yarışmaları spor etkinliğinin yanı sıra görsel bir kültür şöleni olarak da gerçekleştirilmektedir.

NEVÜ Okçuluk Kulübü olarak çalışmalarımıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversitemiz yönetimine, etkinliği düzenleyerek bizleri misafir eden Yozgat Bozok Üniversitesi'ne teşekkür ederiz.