...

NEVÜ Okçuluk Kulübü

Sıkça Sorulan Sorular

Okçuluk sporuna ve kültürüne ilgi duyan Üniversitemiz öğrencileri kulübümüze üye olabilirler.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli de kulübümüze üye olabilir ve etkinliklerden faydalanabilirer, fakat yönetim ve denetim görevlerinde yer alamazlar.

  • Her üyenin etkinliklerimize katılma hakkı vardır.
  • Hiç kimse kulübümüzde üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek koşuluyla kulübümüzden çıkma hakkına sahiptir.
  • Herhangi bir şekilde öğrenciliği sona eren üyenin kulüp üyeliği kendiliğinden sona erer.
  • Kulüp iç tüzüğüne aykırı davranışta bulunanlar, kulübün verdiği görevden sürekli kaçınanlar yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılır.
Üyelik sayfamızda bulunan Ön Kayıt bağlantısı ile açılan formu doldurduğunuzda, sizi duyuru ve bilgilendirmeleri yaptığımız WhatsApp grubumuza ekliyoruz. Kulübümüze üye olmak için Üye Kayıt Formunu çıktı alarak imzalayıp kulüp yönetimimize teslim etmeniz gerekmektedir. Ön Kayıt sonrası üyelik aşamaları için kulüp yönetimi ile iletişim kurabilirsiniz.
Kulüp olarak üyelerimizin okçuluk sporu ve kültürü ile sosyal iletişim konularında gelişimlerine katkı sağlamak için konferanslar, geziler, eğitimler, atölye çalışmaları ve yarışmalar başta olmak birçok etkinlik düzenlemekteyiz.

Eğitimler her akademik yılın başında Ekim ayında başlamaktadır. Gerekli duyurular yapılarak eğitime katılmak isteyenlerin başvuruları alınmakta ve tanışma toplantısı sonrası eğitimler planlandığı şekilde başlamaktadır.

Geleneksel Türk Okçuluğu’nda “Kepaze Dönemi” denilen eğitim dönemi okçu adayının fiziki, alan bilgisi ve okçuluk adabı konularında gelişim sağladığı dönemdir. Bu sürece giren okçu adayları bizlerin nezaretinde ortalama 3 ay süren eğitimlere başlamaktadırlar.

Eğitim sonunda kursiyer arkadaşlarımıza yaptığımız yazılı ve uygulama sınav sonucunda başarılı olanlar eğitimi tamamlamış olmaktadırlar. Eğitimi tamamlayan arkadaşlarımıza “Kabza Töreni” adı verilen ve “okçu” ünvanını aldığı bir tören yaparak onların bir üst aşamaya geçtiğini ilan ediyoruz.

Sonraki süreçte kabza almış, yani temel eğitimini tamamlayarak belirli bir aşamaya gelmiş okçularımız ile rutin antrenmanlarımıza devam ediyoruz.

Kepaze dönemi içerisinde basit düzeyde malzeme ihtiyaçları kulübümüz tarafından karşılanmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olup antrenmanlara devam edecek olan okçular kendi malzemelerini tedarik etmelidirler.

Kepaze dönemini tamamlayarak sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza eğitim aldığına dair belge veriyoruz.

Bu belge eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza hatıra içindir, belgenin resmi kurum ve işlemlerde geçerliliği yoktur.

Eğitim sonrasında kendi malzemelerini temin etmiş ve kabza almış okçularımız ile haftanın belirli günlerinde düzenli antrenmanlarımız devam etmektedir. Eğitimi tamamlayıp kabza almış yeni okçularımız da bu antrenmanlara dahil olmaktadırlar.

Kabzalı okçularımız ile ulusal ve/veya uluslararası düzeyde resmi ve özel yarışmlara katılım sağlamaktayız.

Ayrıca okçularımız, kulübümüz yönlendirmesi ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu bünyesinde sporcu lisansı çıkararak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı resmi sporcu olmaktadırlar.

Kepaze dönemi eğitimlerinde her ders bir önceki dersi devamı ve tamamlayıcısı niteliğinde olup dersler tüm kursiyerlerin katılımıyla yapılmaktadır. Eğitimler başladıktan sonra yeni birinin eğitime katılması mümkün olmamaktadır.

Evet. Eğitim ve okçuluk antrenmanlarının haricinde kulübümüze kayıt yapmış öğrenci arkadaşlarımızın da katılabileceği etkinlikler düzenlenmektedir. Kulübümüze katılarak eğitim almasanız bile düzenlenen genel etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz.